who next??

::. V.I.P list .::.

Tuesday, December 21, 2010

life

salam semua... 3hari aku xonline..bkn pe... xde ms la... dr hr sabtu aku bz sgt... tp xpe la...xramai pun yg jenguk my blog kan... anyway, khamis n jumaat lps kan aku ade training tuk GA... bersyukur sgt smuanye b'jln ngan lancar n xde ape pun yg wat jntg aku berdegup ngan lajunye... hehehe... group pun still dgn kwn2 aku yg sama branch... so... xde ape sgt la...

last weekend aku pegi cri brg tuk tunang... w/pun lmbt lg tarikh yg d jangkakan...tp my mom nk smua brg ade...ye la..die xnk kelam kabut... lg pun hujung tahun ni kan tgh sale... so..amik peluang la beli brg2 tuk hantaran... hehehe... skrg ni brg smua dlm 70% da ade.. tggl nk beli perfume n al-quran je..

tadi... my dad da tunjuk tarikh tuk kawen... tkut la plak bila dpt tau... abah!!ank abah ni da sedia ke nk pikul tanggungjwab...mmmm... xde keyakinan la...adoi... mcm mn ni..................

~menghitung hari~

Thursday, December 16, 2010

training n the new one...:D

salam to all my fren...
sorry la lama xwat entry bru...tgk ramai gak yg jenguk my blog..tp still xde cte menarik kan...
pk gak kan...cte menarik mcm mn la nk story mory kat korang lg...yg ade smua cte tension2 je...
ye la...this week i am so bz.... mcm kaki tgn pun xckup nk wat keje... then kene pegi training for 2 days at GA Kota Kemuning... actually, training kat intekma resort... but ade prob ckit.. so...tukar la dkt centre KK... tp xpe la..still same je maklumat yg dorg nk smpaikan tu... n pling best..for the first day.. ktrg dpt blik awl... mcm 1st n 2nd group..dorg hbs training smpai mlm..tp ktrg hbs ptg...;))

hr ni training smua psl english n circle time... sungguh aku malu... yela... kene joget n kene jd kanak2 time menyanyi... mcm2 lagu kene hafal.. n pling pntg...smua lagu kanak2 ribena... then dorg ade la cte psl reading... n as a reading teacher... aku rse ni sgt2 mencabar... tgk dorg berlakon pun da tau mcm mn sshnye nk layan perangai bdk yg mcm2...tp its ok la.. klo aku think positif..mest smua ok kan... lg pun aku suka sgt2 kat bdk2 ni...

ok... the new story... aku da dpt lg sorg ank buah... perempuan ok... sgt2 cute mcm aku...hahahaha... lahir pd 13.12.2010 n berat die cuma 2.7kg... dkt 2 hr jgk bru dpt nama die.. setelah di timbang di hitung di pk n d bincang... nama baby yg bru ni... nur alya asyura binti mohd mustakim... hehehe.. cute kan nama die..ok guys.. aku da penat menaip n i want to sleep now... esk kene bgn pg2 lagi then pegi training for the last day..hope everything its ok... then aku blh tdo dgn nyenyak pas ni.. hehehehe... daaaaaa.......

~ irfan, aina, zakwan, alya... mama non love u all...~

Sunday, December 12, 2010

♥ 3^07 ♥


Love is what make u feel good,

Even when you are down or sad,

Love is what makes u awake all nite,

And dream all day,

Love is what makes u feel rich,

When u haven’t even a dime,

Love is what makes grey days sunny,

And silly thing funny,

Love is what makes u say ‘I understand’,

Instead of ‘how could u’,

Love is makes u carry your music,

Around in your heart,

Love is makes u feel that..

U are never really alone,

Love is what makes burning leaves,

Smile like perfume,

Love is what make u decide,

To become a better person,

Love is what makes this ugly thing pretty,

Which makes this world beautiful,

Love is what makes u and me..

~with <3~

Saturday, December 11, 2010

dugaan..


salam all... hr ni mood aku truk sgt2.. mcm kat bwh kaki plak.. hati ni mcm d pijak2... sedih sgt2...
betul ke org kate... bila nk bertunang tu...byk sgt dugaan.. n dlm tempoh bertunang tu lg byk cabaran???

aku mcm stuju je statement tu.. korang lak???
xde mood nk taip pnjg2.. seee ya....

~i'm dead~

Wednesday, December 8, 2010

cincin

td search kat google... n nmpk cincin ni... sgt2 cntik... w/pun cincin couple aku skrg lbh kurang mcm ni... tp siyes... yg ni mmg cntik gila..

mmm... ok la.. dl ade 1 entry aku psl my cyg tu bg something kat aku kan... ala.. yg die wat suprise ms besday aku tu.. sbnrnye.. ktrg pegi cri cincin tunang n merisik... w/pun xde tarikh.. tp die kate... nk tnjuk kesungguhan nk kat aku... then die pegi beli cincin dl.. skrg ni ngah sibuk2 nk cri tarikh tunang plak.. mmm... bila la agaknye yg sesuai kan...

huhuhu... xsangke btul.. rse mcm bru smlm je knl die.. skjp sgt masa berlalu kan... klo la dl ktrg xbazirkan masa dgn bersikap sombong sesama sndiri.. mest da kawen skrg ni... hehehehe..

papepun... thanks again b... love u...

p/s: mak aku da setuju..:D

♥ kisah cinta ♥

girl: saya cantik tak??

boy: tak..

girl: awak nk hidup bersama saya tak??

boy: tak..

girl: awak akan menangis kalau saya tinggalkan awak??

boy: tak..

~girl mula menangis, boy tarik girl rapat dekat dia dan berkata..~

boy: awak tak cantik tapi tercantik.. saya tak nak hidup dgn awak tapi saya hidup untuk awk.. kalau awak tinggalkan saya, saya tak akan menangis tapi saya akan mati... ^-^

p/s: thanks b... i love u so much!!!

lamaran sempoi ♥

salam kwn2 semua... hehehe.. skema btul entry aku kali ni... anyway aku nk kongsi smething yg happy ngan korang smua... krenye psl hdup n mati jgk la ni..

mlm hr tu (lupe la bila).. my cyg tu cll my mum... mmm... butir2 bicaranye aku xdgr la.. tp sbnrnye aku da agak ape yg nk d sampaikan... ya... aku di lamar... hehehe.. malu tul.. mcm ni rpenye org di lamar ek.. my cyg tu terpakse lamar gn hp je.. sbb xde ms nk dtg cni.. ye la.. jauh n bz sgt die tu... keje 24/7... rehat pun ssh... (b..kecian b kan...thun dpn relax ckit k...) hehehe...

ok2...sbnrnye aku nk tau..korg prnh kene lamar gn hp je ke??kre ni merisik la..tp time tunang nnt dpt 2 cincin.. meh la kongsi cte ngan aku... mn tau korg pnye cte lg menarik...

Monday, December 6, 2010

award from ila...


hr ni dpt award dr ila...
1st time dpt award ni... seronok sgt2...hehehehe...

_______________________________________________


Berikan 1 nickname untuk pemberi award dan tag
ila

ucapan untuk pemberi award
terima kasih byk2...leb u la..:D

List down six of your favourite artist/band/group
Siti Nurhaliza, Simple Plan, Westlife, Maher Zain, Hillary Duff, Shila


Give this award to 10 bloggers who have cute blog
cik violet
hunny & bunny
fara
rinadorina
cik liz
ain & fik
lyanamira
qila
princess
dyllafadzil

Saturday, December 4, 2010

ahad....keje???????

ok.. aku nk cte pasal ahad esk... korg pun da tau kan tmpt aku keje tu ade open day... yela utk parents dtg byr duit reg... jmpe transpoter... knl ngan teacher2 mcm aku... so... kre mcm orentasi la... tp yg xsuka tu... knp mest ahad??? knp??? dl ms aku keje... xprnh kene keje hr ahad...:( tp kali ni... adoi!!!! xsuka ok... ye... mmg xsuka... sbb????

1. aku suka lepak kat rmh je bila hr ahad..sbb aku rse... aku dpt ckup rehat bila nk mulakan keje hr isnin...
2. kdg2 my mom suh anta die pegi beli brg dpur... n aku je yg ade kat umah n blg bwk die...
3. aku salu bgn lmbt klo hr ahad...aku sk tdo sepuas2nye....waaaaaa...esk xdpt...

done!!!

tu je ok... lain xde... bkn xde... tp xtau nk explain mcm mn...k, la..
see u on the next entry...

adios!!!

masalah lg...

salam semua... hr ni mood kurang la... mcm2 xkene... aku bengang gila sbb smlm dpt 2 surat... 2-2 surat tu leh wat aku sakit jantung ok... mmm...

1st.. surat dr lawyer sbb xbyr broadband (bb) celcom... ok... mcm mn nk byr klo aku sendiri xpakai bb tu... mcm mn aku nk byr klo bb tu pun xde kat aku... mcm mn nk byr klo aku xde duit...habaq mai... ni la padah klo harta tuk org lain tp org lain yg pakai... hati pns je... nk mrh xleh... yela... keluarga sndiri kan... mmmm...

2nd.. surat dr PTPTN... ok fine.. dorang da blacklist kan nama aku n xleh pegi o/seas... mcm mn ni... bru nk haneymoon kat paris...(ceh!!!mcm bakal laki tu kaya je...ahaks!!)
ctenye mcm ni... aku pnjm loan ni ms 2006... pkcik yg msukkan aku blajar ni.. die kate.. wat pnjaman kat PTPTN dl... then bila MARA da approve... MARA akan byr kan PTPTN tu... ok fine... kepala hangguk pkcik tu...aku lum keje pun PTPTN da dtg cri aku suh byr pnjaman tu... skrg ni... keje pun gaji brape la sgt... nk byr blik...dl kate lain.. skrg kate lain... mcm ape je... da la korg burn kan cek aku RM1000... da tamat tempoh bru bg... ape kejadahnye?????

mmmm... mrh ni... tp still cool kan dr... papepun... nk settledown dl ngan hdup... my laling kate bln 1 akan d bgtau...hrp2 selesaila cpt... bkn gatal... tp kate org...hdup b'2 ni.. murah rezeki... insyaALLAH...

Friday, December 3, 2010

1st day n 2nd day...

hollaa.... camat pagi semua...hehehehe...
2 hari x update blog.. rse xsdp plak kan... yela... ade yg dtg berkali2 tp xde entry bru... so.. ni nk story ckit...

ade yg da tau kan.. aku jd teacher dkt GA... sape yg xtau lg.. p bc entry sblm ni k...:D

ok... 1st day n 2nd day... keje aku mcm kanak2 ribena... hehehehe.. lukis katun... kaler2 gmbr... mmg rse gila mcm ms zaman tadika dl... :D

best2... aku suka sgt... tp... 2 hr mggunakan buncho (water kaler)... 2 hr bju aku bercorak... wah gitu... mcm nk wat kain batik plak kan.. bkn ape.. terlampau excited smpai berus jtuh kat baju... xpun air bancuhan kaler tu tumpah... hehehehe...

ok.. aku da ade kwn bru... selain ema n shahida yg 24/7 berkepit ngan aku tu kan... skrg da ade lg... diana, ariyana, zaireen, faizah n zai... :D semua ni bkn la teacher... ade yg admin n pembantu ktrg... mn la tau nnt ade budak yg termuntah la.. menangis la...so...die la tlg nnt.. hehehe..

hr ni 3rd day...hrp2 smua ok...

k,la.. nk bersiap pegi keje ni... hr ni ckup2 simple... sbb mls nk gosok bju kurung...hehehehe... blh??? sk hati den la... peace~~

p/s: open day this sunday...waaa...my weekend da tercemar....

Tuesday, November 30, 2010

new life...


yuhuuuu... hehe... adoi... penat la... sory la pd yg wat blogwalking tp aku xwat entri bru pun.. bkn pe.. bz ckit.. ni pun on9 kjp sbb nk wat entri ni... mn la tau ade yg nk bc... hehehe...

ok.. cte psl life aku k... start esk aku da mulakan life yg bru... keje bru... bos baru... environment bru... mmmm... hrp2 smua berjalan dgn lncar kan...

sesape yg knl aku... mest tau yg aku prnh jd cikgu kat 2 buah sekolah ni kan... smk kota kemuning n sk pendamar.. mmm.. kali ni aku nk mengajar kat GA (genius aulad) plak... huhuhu..

kali ni mmg mencabar... sbb 100% kene gunakan bahasa inggeris... ye la.. da berapa lama tggl kan bahasa inggeris
ni.. skali kene praktik kan dlm keje lak kan... dl ms kat 2 sekola tu... speaking pun cm spetah dua je... bygkan la... ni 100%... perhhhh... leh jd minah saleh celup aku ni... hahahaha...

mmm... papepun hrp2 semua ok esk... hehehe... dr CIKGU FATEHAH akan bertukar menjadi TEACHER FATEHAH... hehehehehe... kelakarnye... k,la...lain kali aku story lagi k...



logo GA kat bwh ni...prnh nmpk x?? ala... sekolah yg dlm cte adamaya tu...ala...yg adik miasara belajar tu..:D

p/s: xsabar...hehehe.. teacher ema..jgn lpe esk kte keje...:D

Sunday, November 28, 2010

♥doa kekasih♥


Ya Allah ya tuhanku,

Sekiranya dia tercipta untukku, dan telah Engkau tuliskan aku miliknya, maka satukanlah hati kami, dan tetapkanlah hati kami di antara satu sama lain. Sesungguhnya ya Allah, aku terima dia sepenuhnya, sebagaimana telah Engkau ciptakan dia dan aku mohon padaMu, kiranya perasaan kami sama, maka bukakanlah hatinya untuk menerima aku seadanya, sebagaimana telah Engkau ciptakan aku, supaya Dia menerima segala kekuranganku. Engkau titipkanlah kerinduan di antara kami supaya kebahagiaan itu abadi, dan ya Allah, landaskanlah perhubungan kami pada jalan yang Engkau redhai, supaya dapat kami menyempurnakan agama kami. Jodohkanlah kami dan permudahkanlah segala urusan diantara kami.


Ya Allah yang maha pengasih,

Sekiranya dia bukan pemilik rusukku, bukan dia yang Engkau takdirkan untukku, maka ya Allah, Engkau bawalah dia pergi daripadaku, lupuskanlah rasa cinta dan kasihku padanya. Sesungguhnya ya Allah, peliharalah aku daripada sakitnya perpisahan dan selamatkanlah aku daripada pedihnya kekecewaan. Engkau tenangkanlah hatiku dan pasrahkanlah aku akan takdirMu.


Ya Allah yang maha mengetahui,

Sesungguhnya, hanya Engkau yang mengetahui segala yang tersirat. Walau apapun akhirannya, aku bermohon padaMu supaya dia sentiasa di dalam lindunganMu, selamatkanlah dia daripada bahana di dunia dan di akhirat nanti, permudahkanlah segala urusannya dan ya Allah, Engkau berikanlah dia yang terbaik untuk hidupnya. Bantulah dia supaya semuanya nanti seimbang, di dunia dan di akhirat. Dan ya Allah, lindungilah dia daripada kejahatan orang padanya, walau dalam bentuk apa sekalipun.


Ya Allah yang maha penyayang,

Aku pasrah atas apa yang telah Engkau tuliskan untukku. Hanya Engkau yang mengetahui segala sesuatu, maka aku bermohon padaMu, berikanlah aku yang terbaik untuk hidupku. Permudahkan segalanya untukku dan bantulah aku agar sempurna hidupku, seimbang semuanya di dunia dan di akhirat nanti. Sesungguhnya ya Allah, aku terlalu ingin bahagia, aku ingin benar-benar bahagia, maka Engkau lapangkanlah hatiku dan cukupkanlah segalanya buatku. Pertemukanlah aku dengan dia yang merinduiMu, dengan dia yang mencintaiku, lebih daripada aku mencintainya agar kebahagiaan itu milikku.


Aku hambaMu ya Allah, sepenuhnya aku serahkan padaMu...


Amin

Friday, November 26, 2010

contest :: kids & baby photo contest

seseorang telah meng"tag"kan aku tuk join contest ni... hehehehe... xprnh join mana2 contest... tp kali ni tringin plak... huhuhuhu.. thanks to hunny..

terdetik nk join contest ni sbb pasal baby.. n i like baby... n aku ade smpn gmbr aku ms kecik2 dl..ms baby tau... hehehe... so... nk msuk contest ni gn gmbr tu...

ok... sebenarnye contest ni tuan empunya blog ni yg punye... nur safiyyah osman...

tengok syarat2 penyertaan kat sini ek..
http://sweetlikekisses.blogspot.com/


ok... ni gmbr yg td aku ckp tu.. gmbr yg aku pertaruhkan... hahahaha.. bunyi mcm gempak je kan.. gmbr ni aku dpt dlm drawer kat bilik mak aku... selongkar punye selongkar.. jmpe gmbr 4 org yg kiut miut ni... (yg pling kiut tu yg pling kecik ok...hahhahaha...)
gmbr ni d ambil ms umo aku 1 tahun 4 bulan (mak aku tulis kat belakang gmbr ni..hehehehe)...
n gmbr ni ms tahun 1990 kot...ye la..ms tu aku la yg pling bongsu...
ok.. meh aku kenal kan 1 persatu k.. yg pling tggi tu mohd ali azran (abang yg sulung) sebelah die tu abg aku yg no 2... mohd sazli anwar... hah.. yg dpn die n kecik ckit tu..abg aku no 3.. mohd mustakim... n yg pling kecik n comel n xtra cntik tu... aku... siti norfatehah.. hehehe...

ok... untuk last skali...syarat tuk join contest ni...kene tag 8 org follower... byk tu.. nasib la sape yg kene... huhuhu...

ok.. tu die senarai 8 org yg ssh nk cri..huhuhu...

papepun...

tarikh tutup sehingga 30 november 2010
hadiah yang bakal dimenangi ialah earring dari lazo diamond jewellery.white gold !

Thursday, November 25, 2010

rahsia tahi lalat...jeng..jeng...jeng...

1. Bibir atas kanan = banyak rezeki, pandai
2. Bibir atas kiri = ramai kawan, baik hati
3. Bibir bawah kanan = disegani orang, ramai yg suka
4. Bibir bawah kiri = pandai bicara, tak mudah kalah
5. Leher kanan = cerdas, jujur, berani menderita
6. Leher kiri = cerdas dlm segala hal dan banyak pengetahuan
7. Leher di tengah = tercapai cita-cita
8. Biji mata kanan = Suka serong dan pembohong
9. Biji mata kiri = pembohong tetapi baik hati
10. Hujung mata kanan = Baik hati, sopan santun, cerdas
11. Hujung mata kiri = baik budi, murah rezeki
12. Punggung kanan = agak mengalami kesulitan
13. Punggung kiri = malas dan suka duduk
14. Betis kanan = suka berhibur, boros
15. Betis kiri = rajin,tidak suka menganggur
16. Lutut kanan = bersikap tidak peduli dan tak mahu berusaha
17. Lutut kiri = kurang kuat berusaha
18. Kepala sebelah kanan = Terkabul cita-cita
19. Kepala sebelah kiri = sering menemui kesusahan
20. Kepala sebelah belakang = jujur, sabar dan tekun
21. Kening kanan = cerdas dan cekap
22. Kening kiri = cerdas, sopan santun
23. Tengah kening = keras hati, berani segala hal
24. Mulut kanan = kecil rezeki, tak mudah kalah
25. Hujung mulut kiri = suka berpoya-poya
26. Ketiak kanan = dapat menyimpan rahsia
27. Ketiak kiri = jujur, banyak yang cinta
28. Pergelangan kaki kanan = suka berjalan
29. Pergelangan kaki kiri = kehendak kuat
30. Batang hidung = dicintai ramai & dapat menjadi kaya
31. Pada hidung = banyak rezeki
32. Dagu bawah kanan = jujur dan baik hati
33. Dagu bawah kiri = bijak sana dan berbudi luhur
34. Kemaluan kanan atau kiri = baik, suka senggama
35. Di kepala kemaluan (lelaki) = bakal beristeri dua
36. Tumit kanan = jujur dan banyak kawan
37. Tumit kiri = baik budi
38. Alis kanan = suka menolong, baik hati
39. Alis kiri = ramai yang suka
40. Pangkal peha kanan = kemahuan kuat
41. Pangkal peha kiri = suka kerja apa pun
42. Telapak kaki kanan = tak mudah mengeluh
43. Jari kaki kanan = suka menolong
44. Jari kaki kiri = berbudi, suka berbuat baik
45. Bahu kanan = cermat buat keputusan, banyak tanggungan
46. Bahu kiri = suka kerja keras, banyak tanggungjawab
47. Buah dada kanan = baik hati, pendiam, simpan rahsia
48. Buah dada kiri = ramai kawan, setia pada pasangan
49. Lengan kanan = setia dan taat pada atasan
50. Lengan kiri = menepati janji dan rajin
51. Pipi kanan = ramai teman
52. Lengah-tengah pipi kanan = ramai yg suka
53. Tengah-tengah pipi kiri = ramai teman
54. Ubun-ubun = kurang jujur
55. Pusat = cerdas, tangkas, tekun
56. Pusat bahagian kanan = sejahtera dalam hidup
57. Pusat bahagian kiri = beroleh kemuliaan
58. Pinggang kanan = sayang pada pasangan hidup
59. Pinggang kiri = disayang pasangan hidup
60. Pada kanan = dapat mengatasi masalah
61. Dada kiri = berani, jujur dan sabar
62. Telapak kaki kanan = tidak mudah mengeluh
63. Telapak kaki kiri = baik budi pekertinya
64. Siku tangan kanan = kuat ingin memiliki kekayaan
65. Siku tangan kiri = baik hati, suka menolong
66. Jari tangan kanan = serba beroleh keuntungan
67. Jari tangan kiri = serba baik bekerja
68. Jari telapak tangan kanan = banyak rezeki tapi boros
69. Jari telapak tangan kiri = banyak rezeki dan cermat
70. Pergelangan tangan kanan = boros, suka bersukaria
71. Pergelangan tangan kiri = dapat berpangkat
72. Perut bawah kanan =banyak rezeki, suka memberi maaf
73. Perut bawah kiri = baik hati, tenang hidupnya
74. Sudut mata kanan dalam = disayang suami atau isteri
75. Sudut mata kiri dalam = tidak mudah dilupakan pasangan
76. Sudut mata kanan luar = baik budi, ramai yg cinta
77. Pelipis kiri = murah rezeki, dpt jadi kaya
78. Pelipis kanan = serba berhasil dalam usaha
79. Kelopak mata kanan atas = baik hati, ramah, berjaya
80. Kelopak mata kiri atas = baik budi, ramai yg suka
81. Kelopak mata kanan bawah = agak malas
82. Kelopak mata kiri bawah = agak bodoh, kurang bijaksana

p/s: jgn percaya sgt k...ni semua kajian je...aku dpt pun dr kwn...so..sj nk share..aku msukkan dlm blog ni...:D

j1k4..

Jika kamu memancing ikan...
Setelah ikan itu melekat di mata kail,
hendaklah kamu mengambil ikan itu...
Jangan lah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja...
Kerana ia akan SAKIT oleh dek bisa ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.
Begitulah juga......
Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...
Setelah dia mula MENYAYANGIMU,
hendaklah kamu MENJAGA hatinya...
Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja...
Kerana ia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatimu...
Jika kamu menadah air biarlah berpada,
jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah mengganggap ia begitu teguh...
cukuplah sekadar keperluanmu...
Apabila ia retak..
Tentu sukar untuk kamu menambalnya semula...
Akhirnya ia dibuang...
Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi...
Begitu juga jika kamu memiliki seseorang,
TERIMALAH seadanya...
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu mengganggapnya begitu istimewa...
Anggaplah dia manusia biasa..
Apabila sesekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya...
Akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.
Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya...
Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi...
yang kamu pasti baik untuk dirimu, mengenyangkan dan berkhasiat..
Mengapa kamu berlengah,
Cuba mencari makanan yang lain...
Terlalu ingin mengejar kelazatan..
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya..
Kamu pasti menyesal.
Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seseorang insan...
yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu..
MENYAYANGIMU...
MENGASIHIMU...
Mengapa kamu berlengah,
Cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain...
Terlalu mengejar kesempurnaan..
Kelak kamu akan KEHILANGANNYA...
Apabila dia menjadi milik orang lain...
Kamu Juga yang akan MENYESAL...

Monday, November 22, 2010

sakit..

:(

:(

:(

mmm... sakit gila... sakit sgt... sakit betul la... :(
da lama mcm ni... asyk sakit je...

dada aku ni la... da lama sakit... bende yg last aku mkn hr tu sup tulang... :(
trus smpai hr ni sakit dada xbaik lg.. :(

nk wat ape agknye ek?? any idea??? nk check tkut.. tp mmg dl aku prnh kene drh tggi.. tp ms tu sbb aku jd cikgu... kot presure ngan bdk2 kot... tu yg dpt penyakit tu... tp skrg ni xtau la... :(

harap2 xde pape la kan... mmmm... INSYAALLAH... [-o<

Saturday, November 20, 2010

rosak!!

ok fine... hp aku d main2kan oleh jin..... waaaaaaa.... benci!!!

ntah ape hal hp aku tu... time2 ngah sengkek mcm ni lak wat prob... ade ke die leh tlg pilih aku pnye profile sndiri... tu lom kes on off sndiri... msuk je bateri... trus die on sndiri... aku xtekan pun butang on kat atas tu ok... benci la jd mcm ni... xtau ke aku tgh miskin gila skrg ni...:(

pg td konon nk la wat silent mood... yela... tgh dgr ceramah.. dgn semangatnye aku kuar kan hp dr handbag... mcm biase.. unlock keypad...then tkn butang on n bru je nk pilih silent mood... terus die mati... aku igt biase2 je la penyakit die tu... aku pun dgn tnpe rse pape... try nk tekan butang on tp blom tekan... die da on sndiri... then... mula la gila hp aku tu... die on off dgn sndirinye... aku pun cabut bateri then psg blik... tapi..................... blum tekan pape...die da on dgn sndirinye............... waaaaaaaaa............ mn nk cekau duit ni.... bf aku kate maybe ic die rosak... ok!! tuk hp aku ic die dlm rm150... waaaa... aku leh beli hp bru dgn duit byk tu...:( sadis.......

b... ayg nk i phone 4 ok....:D

Friday, November 19, 2010

hampa!!!

hampa!!! hampa!!! hampa!!!

da la xdpt nk main bowling... kek pun xdpt jgk... da 5hr tggu ok... aku nk jgk... ko mesti buat...
klo x... mmg ko xsyg kat aku... :-(

ni semua dmm punye pasal... ade je bnde yg nk d mkn... teringin la ape la kan... n yg pntg... nk kek coklat tu... cik shahida wat mmg sdp tp aku wat extra sdp... lalalala... tp nk yg shahida wat jgk... nk jugak ok!!! phm kan???


gian!!! tau tak??? huh!!!

da gian ok... gian gila... gila la gian... huh!!!

eh2... lain mcm lak.. hehehehe... sory2...
actually, aku mmg ngah gian gila ni.. gian nk main BOWLING!!!


semua ni kwn aku pnye pasal.. wat plan da sebulan lebih... n die da tau aku n shahida xleh pegi 20 n 21 hb ni... lg tnye...

"korang xleh ke hjg mggu ni..."

hello!!! da bape kali ktrg nk kene bgtau ko yg ktrg xleh pegi time tu... aku rse da ckp gn bahasa kebangsaan kte ok.. aku bkn speaking jawa dgn ko... huh!!! sbb ko ktrg rse gian gila nk main bowling ni... janji tggl janji je.. slalu kte pegi bertiga ok je kan... knp mest nk kene tggu
"dia" free lak kan...

xpe2... ktrg tggu... aku smpan msg ko... ko nk banje ktrg 6 game kan... ok... fine!! xjd jgk.. siap ko... ko bkn xtau kwn ko pnye mulut ni leser nk mam....... yela... ko mest kalah pnye klo aku yg berckp... so... sblm tinge ko berapi... baik ko tunaikan janji ko mggu dpn....... ok!!!!



p/s: shahida.. die kate die nk tmbh jd 6 game mggu dpn..
pd yg berkenaan... xdpt mggu dpn..siap ko!!!

Thursday, November 18, 2010

10 perkara tentang aku...

1.Siapakah diri anda di rumah?

seorang ank kpd parents yg ckup klakar...seorang kakak yg ckup garang (mmg garang sgt2..adik aku kate aku singa...hahahahaha...) seorang adik yg selalu d buli oleh abg2nye... seorang mkcik yg sgt2 penyayang....(ceeeewah...of coz la....lalalalalala...)

2.Siapakah diri anda disamping rakan?

seorang kawan...pendengar...n pengkritik yg tegar....hahahahahaha...(gelak jahat)
mana ceq tau la...p tnye kwn2 ceq ek...

3. 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai

1. nk beli kete skyline...(sgt minat ini kete...waaaa....sekadar impian...:( )
2. nk wat umah idaman...rekaan sndiri...design da ade ok...lalalalalala...
3. nk p melancong dgn kwn2... waaaa.....sangat2 teringin ok....
4. nk kawen...lalalalala...(no komen)
5. nk ddk sana..................................(hehe)

4.Siapakah nama pasangan anda?

siapakah???siapakah???huhu...nama dia kan ........................................................ my cayang la....(gelak jahat)

5.Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda

1. diri die...
2. life die...
3. simplenye die...
4. matangnye die...
5. berdikari...

6. Bila tarikh anda couple?

16 JUN 2007..

7. Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?

nama pun kenangan pahit...xyah igt la...huwahuwahuwahuwa....

8.Lagu tema cinta anda?

dulu...angin-dewa...
sekarang...xde...:D

9.Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?

cukuplah yg ade skrg... xnk lebih xnk kurang....

10. pernah terfikir nama untuk anak?berikan sebab

xpernah la plak...:D

11.Tag 10 rakan ada yang lain

farhah..liyana zahim..ieka yang ghazali..fareez..hana..sesape je la...:D

Tuesday, November 16, 2010

SENARAI RESTORAN TERKENAL YG DISAHKAN HALAL & DITARIK BALIK SIJIL HALAL OLEH JAKIM by Idrus Hashim on Monday, 04 October 2010 at 23:29

Tolong sebarluaskan kepada rakan-rakan Muslim yang lain sebab ini urusan agama kita. Berikut adalah beberapa maklum balas dari JAKIM tentang status halal-haram restoran dan makanan :-

1. Restoran berikut telah mendapat pengesahan halal JAKIM :

1) McDonald

2) A&W

3) Secret Recipe

Restoran berikut telah ditarik sijil pengesahan halal JAKIM kerana gagal mematuhi syarat dan piawaian halal :

1) Victoria Station

2) Kam Lun Ta

3) Lotus Family Restoran

Restoran berikut tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM :

1) San Francisco Steakhouse

2) Chicken Rice Shop

3) Kiwi Express

Bagi minuman ringan keluaran syarikat F&N seperti Coke dan 100 plus telah mendapat pengesahan halal JAKIM .

Bagi kuih bulan dan kuih bakul yang telah mendapat pengesahan halal JAKIM adalah halal sebagai contoh yang dikeluarkan oleh syarikat KG Pastry atau Noraini’s Cookies dan lain-lain yang ada menggunakan logo halal JAKIMkecuali kuih bulan dari Kam Lun Tai kerana telah ditarik balik pengesahan halalnya disebabkan berlaku perlanggaran syarat dan peraturan halal yang ditetapkan.

2. Ayam segar yang dibungkuskan atas nama Farmbest adalah dikeluarkan oleh Syarikat Sin Mah Sdn Bhd, syarikat ini telah mendapat pengesahan halal JAKIM .

3. Tentang mewarnakan rambut dari segi hukum syarak terbagi kepada : i. Harus mewarnakan rambut dengan warna selain hitam. Warna hitam hanya harus bagi yang berpenyakit sahaja. ii. Makruh mewarnakan rambut bagi orang muda. iii. Haram mewarnakan rambut bagi orang yang terlalu tua. iv. Haram mewarnakan rambut tanpa tujuan. v. Harus mewarnakan rambut dengan izin suami. Dari segi bahan pewarna rambut yang ada di pasaran terbahagi kepada 2 jenis, yang mana kedua-duanya adalah halal dari segi bahan kandungan. Yang menjadi persolan adakah pewarna tersebut telap air atau tidak ? Pewarna rambut yang di pasaran biasanya akan tertulis pada kotak PERMANENT DYE atau SEMI PERMANENT DYE . Mengikut kajian jenis yang Semi-Permanent Dye adalah jenis yang tidak telap air dan ianya tidak boleh dipakai oleh orang Islam. Begitu juga sebaliknya. JAKIM sendiri tidak pernah mengeluarkan sijil halal untuk produk pewarna rambut kerana ia dikilangkan di luar negara. Untuk pengetahuan, JAKIM hanya akan keluarkan sijil halal untuk produk yang diproses di Malaysia sahaja .

4. Sehingga kini pengeluar makanan supplement dan produk makanan kesihatan yang telah berdaftar dengan JAKIM adalah syarikat Upha. Kebanyakan makanan supplement dari syarikat Upha telah mendapat pengesahan halal JAKIM dan telah dipastikan soft gel untuk kapsul yang digunakan adalah halal, bagi produk jenama Blackmores, Solaray, Seven Seas, 21 Century tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM, kerana itu tidak dapat dipastikan kapsul yang digunakan itu walau pun didakwa bersumberkan lembu tetapi tidak diketahui sama ada lembu itu disembelih atau tidak. Produk yang tidak mendapat pengesahan halal ini adalah kerana itu adalah produk import, maka pengedar dan pengeluar bertanggungjawab mendapatkan pengesahan halal dari badan Islam di negara asal produk tersebut diimport.

5. Restoran Dome dan seluruh rangkaiannya tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM, maka kerana itu tidak dapat dipastikan status kehalalan makanan dan minuman yang disediakan di restoran ini.

6. Soalan: Saya ingin tahu samada semua stall di food court Suria KLCC halal kerana tiadapapan tanda yang membezakan gerai yang halal dengan yang tidak halal. Saya juga ingin tahu samada semua restoran di Suria KLCC menghidangkan makanan yang halal (walaupun ada yang menjual arak ): Madam Kwan’s, Spring Garden, Rain Nudle House, Bukhara, Chillis, California PIzza, Kelantan Delights, Chakri’s Palace, Rotiboy Bakeshoppe, Auntie Anne’s Pretzels, Cinnabon, Al-Marjan , Bong Sen (Vietnamese) , Chinoz On the Park, Dome Café, Genki Sushi, Gloria Jean’s Coffees, House of Sudanese Food, San Francisco Steak House/Santini. Jawapan: Gerai-gerai makan di Medan Selera di KLCC tidak ada yang mendapat pengesahan halal JAKIM termasuklah juga semua restoran yang disenaraikan itu.

7. Baker’s Cottage telah mendapat pengesahan halal dari JAIS ( JabatanAgama Islam Selangor ), La Boheme tidak dapat dipastikan status halal kerana tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM. King’s Confectionery telah mendapat pengesahan halal JAKIM , Status makanan yang disediakan di Giant dan Tesco ada sebahagiannya yang telah mendapat pengesahan halal JAKIM , manakala Jusco hendaklah merujuk kepada logo halal yang digunakan pada pembungkusan produk kerana Jusco tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM secara khusus.

8. Kedai Bread Talk & Bread Story tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM .

9. Sehingga kini JAKIM tidak pernah memberi pengesahan halal ke atas Restoran Burger King , maka dengan itu tidak dapat dipastikan status kehalalan produk yang dijual.

10. Pernyataan mencampurkan minyak **** untuk pembuatan sausage ayam, fish ball dan lain-lain adalah tidak benar bagi produk terbabit yang telah mendapat pengesahan halal JAKIM. Bagi produk Ramli Burger dan Ayamas , memang telah mendapat pengesahan halal JAKIM dan kedua-dua syarikat ini sentiasa mematuhi peraturan halal JAKIM.

11. Coffee Bean telah mendapat pengesahan halal JAKIM dan telah dipastikan semua bahan yang digunakan adalah halal tetapi Starbuck memang tidak pernah memohon pengesahan halal JAKIM , maka tidak dapat dipastikan kehalalan bahan atau produk di tempat tersebut.

i'm sorry!!!


Ada seorang pemuda yang sangat pemarah. Dia tidak dapat mengawal kemarahannya walaupun ianya hanya satu masalah kecil sahaja.Pada suatu hari, bapanya telah menghadiahkannya dengan seguni paku."Untuk apakah paku-paku ini ayah?" tanya pemuda tersebut. "Setiap kali kamu marah, kamu pakulah tembok batu di hadapan rumah kita ini, bagimelepaskan kemarahan mu" jawab ayahnya.Pada hari yang Pertama sahaja, pemuda itu telah memaku sebanyak 37 batang paku pada tembok batu tersebut. Selepas beberapa minggu, setelah dia dapat mengurangkan kemarahannya, jumlah paku yang digunakan juga berkurangan. Dia mendapati, adalah lebih mudah mengawal kemarahannya dari memukul paku menembusi tembok batu tersebut. Akhirnya tibalah pada suatu hari,dimana pemuda tersebut tidak marah, walau sekali pun.Dia pun memberitahu ayahnya mengenai perkara tersebut dengan gembira. Bapanya mengucapkan tahniah dan menyuruh dia mencabut kembali paku itu satu persatu, pada setiap hari yang ia lalui tanpa kemarahan. Hari berganti hari, dan akhirnya dia berjaya mencabut kesemua paku-pakutersebut. Pemuda tersebut lantas memberitahu perkara tersebut kepada bapanya dengan bangganya.Bapanya lantas memimpin tangannya ke tembok tersebut dan berkata "Kautelah melakukannya dengan baik, anakku, tetapi lihatlah kesan lubang-lubang di tembok batu tersebut, tembok itu tidak akan kelihatans ama lagi seperti sebelumnya. Bila kau menyatakan sesuatu atau melakukan sesuatu ketika marah, ianya akan meninggalkan kesan parut dan luka, sama seperti ini.Kau boleh menikam seseorang dengan pisau dan membunuhnya. Tetapi ingatlah, tak kesah berapa kali kau memohon maaf dan menyesal atas perbuatam mu, namun lukanya masih tetap ada. Luka di hati adalah lebih pedih dari luka fizikal.Sahabat adalah permata yang sukar dicari. Mereka membuatkan kamu ketawadan menggalakan mu ke arah kejayaan. Sahabat juga adalah seorang pendengar, berkongsi suka dan duka dan sentiasa membuka hatinya kepada kita.

"Maafkan saya sekiranya saya pernah meninggalkan kesan berlubang di dinding hati anda."