who next??

::. V.I.P list .::.

Friday, July 24, 2015

cerita suka dan duka...

assalamualaikum smua...
lamanye xupdate kat blog ni..penuh sawang da..
last update bila agknye ye...isy2...

korang smua ape mcm...still jenguk2 blog aku ni x ek..
mesti x kan..tp xpe la..aku still nk berceloteh kat cni hr ni...

mn nk mula ek..mmm...
hah..sape ade bc blog aku b4 ni..mest tau aku prnh kehilangan ank aku yg pertama kan..n yg ke 2 plak..aku gugur..alhamdulillah..aku d a dkurniakan seorg lagi cahaya mata..pnyeri hati..penyejuk mata...da 2thun 4bln umrnye...sekejap je ms berlalu..rse mcm bru semalam si abg meninggal...

wat ms ni..ni je la ank yg aku ade..nk tmbh lg..blom ade rezeki...smua kerja Allah..Dia tau ape yg aku mampu..ape yg aku nk..

ok...tu cte happy kan...cte sedih plak..
dlm sbuk aku berpantang thun 2013...mak aku jatuh sakit penyakit misteri...Allah je yg tau ape punca dan nama penyakit tu...ade dlm 2thun mak aku sakit..awl2 tu xde truk sgt...just kaki bengkak...wat checkup mcm2..smpai doc pun xtau ape penyakitnye..

13/1/2014 aku paksa adik aku amik aku dr johor..bwk blik ke s.alam sbb hubby aku xdpt cuti sbb die bru tkr keje..so..xde istilah cuti time tu..Allah je tau perasaan aku bila tgk keadaan mak mkin teruk..air keluar dr liang roma kaki die...air nanah plak tu yg keluar..busuk sgt...mak da xleh jln... air nanah tu mcm asid..die hakis kulit kaki mak aku smpai jd berkudis..bila aku blik..bru terbukak ht mak aku nk pegi hospital..mcm biasa..doc xdpt nk sah kan air ape yg keluar dr kaki mak aku tu...mcm2 jenis scan da wat..still xtau...

19/1/2014..aku terpaksa blik johor..sbb ank da rindu kat papa die..lgpun..tmpt isterikan d sisi suami..berat hati mcm mn pun..tetap kene blik..23/1/2014..doc terpaksa potong kaki kiri mak sbb air yg keluar tu da jd kan kaki mak busuk n bernanah..da ade ulat yg membiak..Ya Allah...ms tu mak sgt kuat..sgt2...berat mata memandang..berat lg bahu mak yg menanggung sakit die tu..2hr lps potong kaki..doc scan paru2 mak..ade something yg pelik dorg detect..ade selaput kat paru2 mak..doc tebuk belakang mak..msukkan tiub...sbb nk kuarkan cecair selaput tu..nk wat kajian..sehari lps tu..adik bgtau..mak btuk..then bersin..tp kat tiub tu ade kuar drh+nanah+air..doc yg incharge kes mak pening kpala nk pk penyakit mak..korang rse ape penyakit mak aku ni..

genap seminggu lps potong kaki...pkl6.00pagi 30/1/2014..aku dpt panggilan dr abg aku..sruh blik s.alam..aku da agk semacam da..ye..benar..mak aku da d jemput oleh Allah..perjalanan johor ke s.alam yg selalu makan ms 5jam..jd 3jam..ya Allah..sampai2 aku meluru masuk rmh..kakak ipar da siap sedia peluk n bwk jmpe mak wat kali terakhir..bersihnye muka mak..wanginye bau mak..sejuknye mak...mak mcm org sihat..xmcm sakit pun..senyum je...

Ya Allah..aku redha..aku pasrah..
berakhir da kesakitan yg mak tanggung selama 2thun ni...berakhir da penderitaan mak menanggung penyakit misteri ni...kami adik beradik redha..kami adik beradik syukur sgt2 Allah jemput mak...kami da xsanggup tgk mak mngerang sakit bila asar menjelma..bila maghrib berkumandang...kami xsnggup nk bersihkan luka mak lg..sbb kami tau mak sakit..mak nangis...
tenangla mak...kami redha..

dlm redha...kami rindu pd mak..rindu air tgn mak..rindu suara mak..rindu nk peluk mak..rindu nk gurau2 dgn mak...

mak..non pling rindu nk potongkan kuku mak smbil bebel2...mak sgt2 suka non bebel klo kuku mak pnjg xde org jg..

Ya Allah..jg kan mak kami..tempatkan die bersama2 org yg beriman..

alfatihah utk siti zuhurah binti m.moideenni
alfatihah utk muhammad 'imran zikry bin mohd aljafri


Tuesday, June 12, 2012

sunyi..

salam semua..
sedih btul aku rse hr ni...
sunyi btul hdup aku ni...
hubby aku baik..baik sgt...tp die xleh nm ade tuk aku slalu...
anak...bl aku nk dpt anak...hilang ckit rse sunyi ni...

syg mama...mama rindu sgt kat syg..

YA ALLAH..brikan akh kekuatan tuk tempuh dugaan yg d beri kpd ku...

mood: tersangat sedih..sedih...

Friday, June 8, 2012

peluang ke 2...gone.. gugur...

salam...lama btul tggl blog ni..da byk sawang da..hope korang smua sht 2 je...
aku?sht je...mcm biase...
klo korang nk tau..klo aku lama xpost entry  ni..bersebab..
kali ni sebab nye aku keguguran ank yg ke 2..

sedih..sedih..Allah je yg tau..peluang ke2 ni pun still xde rezeki..ramai yg ckp aku ni kuat..ye....aku mest kuat..klo x..da lama aku jd ape pun xtau..k,la..nk merapu byk sgt..otk da jwm..huhuhu...

Saturday, March 31, 2012

makin lama makin rindu..

Muhammad 'Imran Zikry..
mama rindu sgt..

mood: empty..i need my lovely son..

Friday, March 16, 2012

dalam kenangan 2

sambungan...

masa aku bersalin tu..hubby aku dlm perjalanan dr johor..naik bas..mula2 die igt aku just admit je..n die xtau pun anknye da xde..dlm pkl4.30pg die smpai jmpe aku kat wad..mak aku jmpe die n bgtau yg baby kami xde da..aku xsggup nk tgk hubby aku sbb rse b'salah sgt sbb da hampakan die..2nd time aku nmpk die menangis..tp die jgk yg bg smgt kat aku..die byk sgt bantu aku tuk terima ape yg da jd ni..aku mntk die uruskan jenazah ank kami..pkl 10am 8/12/11..baby aku selamat dikebumikan d tanah perkuburan bkt naga..d apit oleh atuk n nenek aku..Alhamdulliah..hubby aku yg mndikan jenazahnye..adik aku yg imamkan solat jenazah tuk baby aku.. blh kate dkt sbulan aku hlg arah..aku rse sunyi..aku rse aku xde sape2..but thanks to my love n my family sbb ade time aku kehilangan..sblm aku bersalin..aku ade cri nama tuk ank yg bakal aku lahirkan..kebetulan mmg nama tuk boy yg aku cri..n nama nila yg aku beri tuk ank aku..
Muhammad 'Imran Zikry..
sdpkan..:) smlm genap 100hr pemergiannya..hanya doa yg aku kirimkan utknye..aku xdpt nk besarkan die..tp mudah mudahan aku dpt jmpe die nnt.. awl bulan hr tu aku blik s.alam..n 1st time aku pergo ziarah kuburnye..tu je yg dpt aku wat tuk hilangkan rse rindu..

mmm..rsenye aku xleh nk taip byk da..aku sgt2 rindukan die..
sayang..tggu mama ye sayang..